Μνημεία

Στον Τύρναβο υπάρχουν τέσσερα μνημεία που στήθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη των ηρωϊκώς πεσόντων κατά τους ελληνοτουρκικούς πολέμους. Ένα από αυτά βρίσκεται στο λόφο της Βρύσης και είναι αφιερωμένο στους φονευθέντες στη μάχη της Μελούνας στις 11 Απριλίου 1897.

Το δεύτερο βρίσκεται έξω από τους στρατώνες και περιέχει οστά στρατιωτών που έπεφταν στην περιοχή του Τυρνάβου κατά τον πόλεμο του 1897.

Το τρίτο βρίσκεται μέσα στους στρατιώνες και είναι παρόμοιο με το προηγούμενο.

Το τέταρτο βρίσκεται στο αλσύλιο της Τούμπας προς τιμήν των Τυρναβιτών που έπεσαν στον πόλεμο του 1922. Εξάλλου ένα λιτό-σεμνό ηρώο στην αριστερή πλευρά του Τυρνάβου – Δαμασίου, στη μνήμη των πεσόντων κατά το νικηφόρο αγώνα του 1912.

Η Εθνική Αντίσταση κατά των γερμανοϊταλικών κατακτητών τιμάται με ένα απέριττο μνημείο, δημιούργημα του δήμου Τυρνάβου, για κείνους που αγωνίσθηκαν τα δύσκολα χρόνια της κατοχής και για κείνους που πρόσφεραν ακόμη και τη ζωή τους για τη λευτεριά της πατρίδας μας.

Υπάρχει ένα μνημείο αφιερωμένο στην απελευθέρωση του Δαμασίου από του Τούρκους στις 5 Οκτωβρίου 1912. Και ένα μνημείο αφιερωμένο στον ατυχή Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897.

Αδέσποτα ζώα

Διακηρύξεις-Διαγωνισμοί

Δημαρχείο Τυρνάβου

Σταύρου Καράσσου 1,

τ.κ. 40100

τηλ. 2492350100

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δήμος Τυρνάβου Εποικινωνία Δήμου Τυρνάβου Χρήσιμα Τηλέφωνα Δήμου Τυρνάβου
facebook rss Δήμου Τυρνάβου Youtube Tirnavos