Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 10:54

Εγγραφή Κοινοτικών Εκλογέων στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους για τις επερχόμενες εκλογές

Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιθυμούν αν ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ελλάδα, οφείλουν να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους δήμου του τόπου κατοικίας τους.

Το ίδιο ισχύει και για τους πολίτες της Ένωσης, που κατοικούν μόνιμα στο Δήμο Τυρνάβου και μέχρι τώρα δεν είχαν ασκήσει το δικαίωμα του εκλέγειν στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, οφείλουν να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Τυρνάβου (δεν θα είναι εγγεγραμμένοι σε αυτούς τους καταλόγους).
Η προθεσμία εγγραφής πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους εκλογικούς καταλόγους, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών του 2019, λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2019.
Για την εγγραφή τους οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα χρειαστεί να προσκομίσουν στο Γραφείο Δημοτολογίου Δήμου Τυρνάβου τα εξής δικαιολογητικά: Αίτηση – Δήλωση Κοινοτικού Εκλογέα, Διαβατήριο ή Ταυτότητα πολίτη χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αποδεικτικό κατοικίας τους στα όρια του Δήμου Τυρνάβου.
Όλα τα παραπάνω ισχύουν για τους Ευρωπαίους πολίτες των ακολούθων κρατών μελών της Ε.Ε.: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κάτω Χώρες (Ολλανδία), Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσέχικη Δημοκρατία, Φινλανδία, Κροατία.
Αίτηση – Δήλωση Κοινοτικού Εκλογέα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να προμηθευτούν από το Γραφείο Δημοτολογίου Δήμου Τυρνάβου, καθημερινά και ώρες 08:00 – 14:30.
Πληροφορίες:
Γραφείο Δημοτολογίου τηλ: 2492350192 2492350191
ΦΑΞ: 2492350196

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 10:56

Δημαρχείο Τυρνάβου

Σταύρου Καράσσου 1,

τ.κ. 40100

τηλ. 2492350100

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δήμος Τυρνάβου Εποικινωνία Δήμου Τυρνάβου Χρήσιμα Τηλέφωνα Δήμου Τυρνάβου
facebook rss Δήμου Τυρνάβου Youtube Tirnavos