Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 14:59

2.500.000,00 € αντιπλημμυρικά έργα που θωρακίζουν το Δήμο Τυρνάβου

Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. ΤΥΡΝΑΒΟΥ η υποβολή της πράξης με τίτλο «ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ»

στον άξονα προτεραιότητας «Υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές» του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι του ΥΠ.ΕΣ, συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000,00 €.
Οι εργασίες αφορούν στην κατασκευή αγωγών ομβρίων και συνοδών έργων στους οικισμούς Τυρνάβου και Αργυροπουλίου που υπάγονται στις Ζώνες Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας (ΖΔΥΚΠ) του Υδατικού Διαμερίσματος Θεσσαλίας. Επίσης, θα γίνουν και τοπικές παρεμβάσεις και στους υπόλοιπους οικισμούς του Δήμου όπου υπάρχει πρόβλημα συλλογής ομβρίων υδάτων και βρίσκονται σε περιοχές επικινδυνότητας και κινδύνων πλημμύρας, σύμφωνα με τα Σχέδια Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας (ΣΔΚΠ).
Με το τέλος της Συνεδρίασης ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Τ. κ. Παναγιώτης Σαρχώσης δήλωσε ότι η Δ.Ε.Υ.Α. ΤΥΡΝΑΒΟΥ συνεχίζει να καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου ο Δήμος Τυρνάβου να μπορέσει να δημιουργήσει όλες εκείνες τις υποδομές που θα τον καταστήσουν το δυνατόν προστατευμένο από τα πλημμυρικά φαινόμενα που τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνή και ακραία εμφάνιση έχουν.

Δημαρχείο Τυρνάβου

Σταύρου Καράσσου 1,

τ.κ. 40100

τηλ. 2492350100

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δήμος Τυρνάβου Εποικινωνία Δήμου Τυρνάβου Χρήσιμα Τηλέφωνα Δήμου Τυρνάβου
facebook rss Δήμου Τυρνάβου Youtube Tirnavos