Παρασκευή, 04 Ιουνίου 2021 09:09

Ένα ιστορικό οδοιπορικό στον Αγώνα του 1821. Από τους μαθητές της Ε΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 προσέγγισαν με τη δύναμη της γνώσης, της σκέψης και τη δημιουργική φαντασία την απελευθέρωση του Ελληνικού γένους.

Με τον τρόπο τους αποτύπωσαν στο video με θέμα: «Ένα ιστορικό οδοιπορικό στον Αγώνα του ’21» τα σημαντικότερα γεγονότα και πρόσωπα.
Στόχος να κατανοήσουν τα ηθικά μηνύματα που εκπέμπει το ’21, μια κορυφαία στιγμή του ελληνικού έθνους. Μια στιγμή όπου σπουδαίοι και απλοί άνθρωποι αφιέρωσαν τη ζωή τους σ’ έναν κοινό σκοπό, την απελευθέρωση του ελληνικού γένους.

Οι μαθητές αναζήτησαν στα σχολικά εγχειρίδια, στο διαδίκτυο και άλλες ιστορικές πηγές πληροφορίες για γεγονότα και πρόσωπα του 1821. Συγκέντρωσαν το υλικό και δημιούργησαν τα δικά τους εικαστικά έργα. Στη συνέχεια συζήτησαν, επεξεργάστηκαν τα έργα τους, ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και έδωσαν σ’ αυτά λογοτεχνική μορφή (αφήγηση). Κατόπιν συνδύασαν την αφήγηση με την εικόνα και δημιούργησαν το δικό τους έργο, το video, που μας πληροφορεί και μας συγκινεί.
Οι μικροί δημιουργοί γνώρισαν τους ήρωες του ’21, συζήτησαν για τις αξίες και τα ιδανικά και κατέθεσαν τις δικές τους σκέψεις.
Εντυπωσιάστηκαν από τη γενναιότητα και τον ηρωισμό των Ελλήνων, που δε δείλιασαν ούτε στιγμή ενώ γνώριζαν πόσο υστερούσαν έναντι του κατακτητή.
Γνώρισαν την πορεία του αγώνα, που οδήγησε στη δημιουργία του αυτόνομου και κατόπιν ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.

Εν μέσω πανδημίας και με τις δυσκολίες και τα εμπόδια να είναι πολλά οι μαθητές της Ε΄ τάξης τα κατάφεραν. Ταξίδεψαν στα δοξασμένα χρόνια του 1821.

Το link της δράσης: https://youtu.be/GPE1Wfc8h8M

 

Δημαρχείο Τυρνάβου

Σταύρου Καράσσου 1,

τ.κ. 40100

τηλ. 2492350100

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δήμος Τυρνάβου Εποικινωνία Δήμου Τυρνάβου Χρήσιμα Τηλέφωνα Δήμου Τυρνάβου
facebook rss Δήμου Τυρνάβου Youtube Tirnavos