Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 13:21

Συνάντηση του Δημάρχου Τυρνάβου με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 22/11/2021 συνάντηση του Δημάρχου Τυρνάβου με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Λεωνίδα Μπακούρα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η Υπεύθυνη Σχέσεων με Θεσμικούς Φορείς της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Μαγδαληνή Κουκουλιού.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Γιάννης Κόκουρας δήλωσε τα ακόλουθα:
«Με χαρά υποδέχθηκα σήμερα στο Δημαρχείο τον Γενικό Διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ κ. Μπακούρα Λεωνίδα, όπου συζητήσαμε θέματα που αφορούν τη διείσδυση κ το μέλλον του φυσικού αερίου στην περιοχή μας.
Αρχικά, ευχαρίστησα τον κ. Μπακούρα για την καλή συνεργασία χάρη στην οποία 13 σχολικές μονάδες, σε Τύρναβο και Αμπελώνα, συνδέθηκαν με φυσικό αέριο. Έτσι, δικαίως ο Δήμος Τυρνάβου θεωρείται πανελλαδικά πρωτοπόρος και πρωταθλητής Δήμος στη σύνδεση σχολικών μονάδων με φυσικό αέριο.
Μάλιστα, πρόθεση μας είναι αυτή η στρατηγική να συνεχιστεί, ώστε να συμβάλλουμε έμπρακτα στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, μια κρίση που ως αγροτικός Δήμος τη βιώνουμε καθημερινά.
Ακόμη, με μεγάλη ικανοποίηση ενημερώθηκα από τον κ. Μπακούρα πως μέχρι το 2023 θα ολοκληρωθούν οι εργασίες για τη σύνδεση του Αμπελώνα και του Τυρνάβου με το δίκτυο φυσικού αερίου μέσω αγωγού.
Πρόκειται για μία θετικότατη εξέλιξη που επιδιώκαμε από την αρχή της θητείας μας. Αποδεικνύει τη δυναμική του φυσικού αερίου στην περιοχή μας και κυρίως θα προσδώσει επάρκεια τόσο για τους οικιακούς καταναλωτές όσο και για τους επαγγελματίες του Δήμου μας.
Συζητήσαμε, επίσης, όπως, στο πλαίσιο της αστικής ανάπλασης και της ανακατασκευής της πλατείας του Τυρνάβου, τοποθετηθούν παράλληλα οι απαραίτητες υποδομές (αγωγοί) από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον εργασίες κ ταλαιπωρία για τους δημότες μας.
Τέλος, θα ήταν παράλειψη μου να μην τον ευχαριστήσω για την προσφορά να συνδεθεί το Κλειστό Γυμναστήριο Τυρνάβου με το δίκτυο φυσικού αερίου.
Είναι σαφές πως η καλή συνεργασία και η σχέση εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ Δήμου Τυρνάβου και ΕΔΑ ΘΕΣΣ παράγει θετικότατα αποτελέσματα επ’ ωφελεία των δημοτών μας.»

Δημαρχείο Τυρνάβου

Σταύρου Καράσσου 1,

τ.κ. 40100

τηλ. 2492350100

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δήμος Τυρνάβου Εποικινωνία Δήμου Τυρνάβου Χρήσιμα Τηλέφωνα Δήμου Τυρνάβου
facebook rss Δήμου Τυρνάβου Youtube Tirnavos