Φιλαρμονική

Φιλαρμονική Δήμου Τυρνάβου

Ορχήστρα που κοσμεί με την παρουσία της κάθε πολιτιστική εκδήλωση του Δήμου Τυρνάβου και των δημοτικών διαμερισμάτων. Προυπήρχε ως δημοτική μπάντα πριν το 1925 ενώ επανασυστάθηκε το 1964. Σκοπός της η εξύψωση και προαγωγή του μουσικού αισθήματος των νέων, η μετάδοση της μουσικής γνώσης, η διδασκαλία της μουσικής (κυρίως πνευστών και κρουστών οργάνων), η διοργάνωση συναυλιών και η πλαισίωση εθνικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων.

Έως και το 2013 καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος της Φ.Δ.Τ διετέλεσε ο Κυριάκος Αντωνάκος, ενώ από το 2013 μέχρι και σήμερα τη θέση του έχει αναλάβει ο μουσικολόγος και μαέστρος Θέμης Σαμαντζής, ο οποίος έχει αναβαθμίσει τη φιλαρμονική τόσο από άποψη ρεπερτορίου, συμμετοχή σε φεστιβάλ, συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, συνεργασίες με άλλες φιλαρμονικές και άλλες δράσεις.

Η ορχήστρα σήμερα αποτελείται από περίπου 60 εκτελεστές ενώ υπάρχει ένα φυτώριο 30 νέων παιδιών που εκπαιδεύονται. Από το Σεπτέμβριο του 2016 ο Σύλλογος Εκτελεστών της φιλαρμονικής, με την καθοδήγηση του αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής κ. Θέμη Σαμαντζή, δημιούργησε για την κάλυψη των αναγκών και την διάνθηση της μουσικής διδασκαλίας μουσικά εργαστήρια όπου διδάσκονται λαϊκή, παραδοσιακή, μοντέρνα-ποπ, jazz και φωνητική μουσική. Αποτέλεσμα αυτού ήταν και η γέννηση καινούργιων ορχηστρικών συνόλων: α)μοντέρνα-λαϊκή ορχήστρα, β) παραδοσιακή ορχήστρα, γ) ορχήστρα jazz μουσικής. Σήμερα συνολικά στη φιλαρμονική και τα εργαστήρια αυτής εκπαιδεύονται και παίρνουν μέρος στα σύνολα περίπου 200 παιδιά.

τηλέφωνο επικοινωνίας: 24920-25767

Αδέσποτα ζώα

Διακηρύξεις-Διαγωνισμοί

Δημαρχείο Τυρνάβου

Σταύρου Καράσσου 1,

τ.κ. 40100

τηλ. 2492350100

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δήμος Τυρνάβου Εποικινωνία Δήμου Τυρνάβου Χρήσιμα Τηλέφωνα Δήμου Τυρνάβου
facebook rss Δήμου Τυρνάβου Youtube Tirnavos