• Κάστρο Τυρνάβου
  • asdfa
  • Image 03
  • Image 03

Πράσινο

Ο Δήμος Τυρνάβου είναι ένας από τους πιο πράσινους δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οκτακόσια πενήντα περίπου στρέμματα πρασίνου εκτείνονται εντός των Δημοτικών ενοτήτων Αμπελώνα και Τυρνάβου, καθιστώντας έτσι τις δύο πόλεις ανθρώπινες και φιλικές στους δημότες  τους.

Στις πλατείες και τα πάρκα της περιοχής υπάρχουν οργανωμένες παιδικές χαρές, ασφαλείς για τους μικρούς φίλους, ενώ διοργανώνονται δρώμενα στις γιορτές του Δήμου (Γιορτή Κρασιού στο πάρκο Αγ. Γεωργίου Αμπελώνα, μπουρανί στην πλατεία Τυρνάβου κ.α.). 

Περιμετρικά των δύο πόλεων εκτείνονται περιαστικά πάρκα (άλσος Προφήτη Ηλία, Βρύση Τυρνάβου, άλσος Αγίου Θωμά Αμπελώνα, Λίμνη Μάτι Αργυροπουλίου, δάσος «Ρουμάνι» Πλατανουλίων), τα οποία έχουν διαμορφωθεί σε οργανωμένους χώρους αναψυχής (υπάρχουν ψησταριές, τραπεζοκαθίσματα) και αποτελούν δημοφιλή προορισμό των κατοίκων και των σχολείων της περιοχής.

Στο κατάπρασινο αλσύλιο του Προφήτη Ηλία με το ομώνυμο εξωκκλήσι, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο φιλοξενούνται ελάφια, στρουθοκάμηλοι, λάμα, παγώνια, φασιανοί και πίθηκοι που προκαλούν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Το άλσος αποτελεί προσφιλή χώρο αναψυχής και περιπάτων για τους κατοίκους της πόλης. Εκεί, την Καθαρή Δευτέρα αναβιώνει το έθιμο του Μπουρανί, μοναδικό σε όλη την Ελλάδα.

Έναν ιδιαίτερο χώρο αναψυχής αποτελεί και το Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο Τυρνάβου, στο χώρο του οποίου βρίσκονται 2 Πισίνες (μικρή-μεγάλη), Γήπεδο Μίνι γκολφ, Δύο γήπεδα 5Χ5, Ένα γήπεδο μπάσκετ, Παιδική χαρά και αναψυκτήριο, ενώ ο χώρος προσφέρεται για αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκδρομές σχολείων.

Το Άλσος του Αγίου Γεωργίου στον Αμπελώνα, στο οποίο κάθε χρόνο πραγματοποιείται η Γιορτή Κρασιού βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και έχει έκταση 40 στρέμματα. Ο χώρος είναι  διαμορφωμένος με τεχνητές λίμνες, σιντριβάνια και πλακόστρωτους διαδρόμους και διαθέτει παιδικές χαρές και αναψυκτήριο.

Η Ιστορία

Ο Τύρναβος μέσα από την μεταξουργία αλλά και την αμπελουργία αποτέλεσε ένα μεγάλο εμπορικό και βιοτεχνικό κέντρο

Ο Πολιτισμός

Η γνώση της παράδοσης και η δημιουργική αξιοποίηση της αποτελούν ασφαλιστικές δικλείδες για την ανάπτυξη του πολιτισμού μας.

 

Οι Εκδηλώσεις

Το Τυρναβίτικο Καρναβάλι αποτελεί ένα έθιμο με απροσπέλαστες ρίζες στο χρόνο έχοντας μια ιστορία τουλάχιστον 100 ετών.

Δήμος Τυρνάβου Εποικινωνία Δήμου Τυρνάβου Χρήσιμα Τηλέφωνα Δήμου Τυρνάβου
facebook rss Δήμου Τυρνάβου Youtube Tirnavos
Copyright © 2016 tirnavos.gr. All rights reserved. Designed plus By SALVADOR | Powered By BLUEVALUE.