• Κάστρο Τυρνάβου
  • asdfa
  • Image 03

Tuesday, 11 October 2016 07:00

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου για τα κόκκινα δάνεια.

ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Αριθ. Πρωτ. 15492                                                        Τύρναβος   06  –  10  –  2016

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου, στην 13η και από 04-10-2016 συνεδρίαση με την αριθ. 220/2016 απόφασή του, με αφορμή το ανακύψαν θέμα της ρύθμισης των «κόκκινων δανείων»,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ   ΚΑΤΑ   ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

1. Υιοθετεί το αίτημα κάθε δανειολήπτη, ο οποίος λόγω της ανεργίας και της φτώχειας, δεν έχει δυνατότητα αποπληρωμής των δόσεων του δανείου.

2. Ζητεί άμεσα να εξαλειφθεί η αδικία που αφορά δεκάδες χιλιάδες Έλληνες δανειολήπτες δημότες ώστε να µην βρεθούν στο δρόμο χιλιάδες οικογένειες, οι οποίες θα συνεχίσουν να χρωστούν ένα αόριστο κεφάλαιο µε κίνδυνο να διαταραχθεί η κοινωνική σταθερότητα στη χώρα µας.

3. Ζητεί να νομοθετηθεί πρόβλεψη προτίμησης εξαγοράς του µη εξυπηρετούµενου δανείου από τον δανειολήπτη µε κοινωνικοοικονομικά κριτήρια ειδικά όταν η Τράπεζα προτίθεται να μεταβιβάσει τις αξιώσεις που απορρέουν από την δανειακή σύμβαση σε τρίτους (ξένα ή εγχώρια funds), επειδή σύμφωνα µε το υφιστάμενο νομικό καθεστώς η διαδικασία είναι ιδιαιτέρως χρονοβόρα και οι δανειολήπτες πρέπει να προβούν σε δικαστικές ενέργειες, σε πολλαπλά έξοδα μέχρι να εκδοθούν οι δικαστικές αποφάσεις και να αναμένουν πολλά έτη μέχρι να δικαιωθούν.

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου                                        Το Δημοτικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                  Τα Μέλη

Ακριβές Αντίγραφο

Τύρναβος 6 Οκτωβρίου 2016

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου

Σαρχώσης Αθ. Παναγιώτης

Last modified on Tuesday, 11 October 2016 07:06
Copyright © 2016 tirnavos.gr. All rights reserved. Designed plus By SALVADOR | Powered By BLUEVALUE.