Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 06:25

Παρουσιάστηκε το βιβλίο "Μήδεια Έρως" του Παύλου Λάλου στον Τύρναβο.

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 στο Αρχοντικό Καράσσου στον Τύρναβο η παρουσίαση του βιβλίου «Μήδειας Έρως» σε ποιητική μετάφραση του δημοσιογράφου - συγγραφέα Παύλου Λάλου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, οι πρώην Δήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Κουγιώνης και Χρήστος Κιτσίδης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Αθλητισμού-Παιδείας κα Λαγκιόλη – Μπίλιου Θεοφανώ, η οποία χαιρέτισε εκ μέρους της Δημοτικής αρχής, ο κ. Γιώργος Χαλούλης Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Τυρνάβου, και φίλοι του συγγραφέα και των βιβλίων.
Εκ μέρους του Συλλόγου "Φίλοι της Βιβλιοθήκης, για την υποστήριξη των βιβλιοθηκών του Δήμου Τυρνάβου" ο πρόεδρος κ. Μιχάλης Λαφαζάνης καλωσόρισε και συντόνισε την εκδήλωση.
Ο φιλόλογος Κώστας Πάνος που ήταν και ο κύριος ομιλητής αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του βιβλίου, χαρακτηρίζοντας την ποιητική μετάφραση του Π. Λάλου ως μία από τις δύο καλύτερες των τελευταίων δεκαετιών, καθώς και στον αρχαίο ποιητή Απολλώνιο Ρόδιο που έγραψε το έπος «Αργοναυτικά» απ' όπου μετέφρασε σε δεκαπεντασύλλαβο στίχο ο Π. Λάλος το τμήμα που ονόμασε "Μήδειας Έρως".
Εκτός από το χαιρετισμό του εκδότη Αγ. Καλαμαρά, ο Γιώργος Ι. Μπαλής διάβασε και το κριτικό σημείωμα του Βασίλη Δ. Αναγνωστόπουλου, ομότιμου καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι Τυρναβίτες ποιητές Χρυσάνθη Χαραλαμπίδου και Γιάννης Διογένης διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο, ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Θεόφιλος Γ. Λάλος (σε βίντεο) απήγγειλε απόσπασμα, ενώ ο μεταφραστής έκλεισε την εκδήλωση με προβολή εικόνων από αρχαία αγγεία με θέμα τη Μήδεια και τον Ιάσωνα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 06:27

Δημαρχείο Τυρνάβου

Σταύρου Καράσσου 1,

τ.κ. 40100

τηλ. 2492350100

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δήμος Τυρνάβου Εποικινωνία Δήμου Τυρνάβου Χρήσιμα Τηλέφωνα Δήμου Τυρνάβου
facebook rss Δήμου Τυρνάβου Youtube Tirnavos