Συνάντηση του Δημάρχου Τυρνάβου με τη Δ/ντρια του ΕΚΑΒ Λάρισας.

Το Δήμαρχο Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση επισκέφτηκε η Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Λάρισας κ. Βασιλική Αυγέρη, η οποία συνοδευόταν από το στέλεχος του ΕΚΑΒ Λάρισας κ. Ιωάννη Ανδρέου, με αντικείμενο συζήτησης την πορεία της Βάσης Ασθενοφόρων ΕΚΑΒ του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου.

Υποβολή αιτήσεων για χορήγηση πρόσθετων voucher στους παιδικούς σταθμούς Δήμου Τυρνάβου.

Μετά τη σχετική ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» έτους 2017-2018 για χορήγηση προσθέτων αξιών τοποθέτησης (VOUCHER), ο Δήμος Τυρνάβου καλεί τους ωφελούμενους που ενώ είχαν πλήρη φάκελο δικαιολογητικών δεν έλαβαν voucher λόγω εξάντλησης προϋπολογισμού, να δηλώσουν ότι επιθυμούν να τους χορηγηθεί voucher στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ΕΕΤΑΑ «υποβολή αίτησης για τη χορήγηση πρόσθετων voucher» με τη χρήση του προσωπικού τους ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ανωτέρω ηλεκτρονικής αίτησης είναι η 27/9/2017 και ώρα 24:00.

Όσοι γονείς δεν μπορούν να υποβάλλουν μόνοι τους την ηλεκτρονική αίτηση εξυπηρετούνται από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Τυρνάβου (στο ισόγειο του Δημαρχείου).

Πληροφορίες στο τηλ.2492350181 -182.

Ξεκινούν οι αιτήσεις σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου στον Τύρναβο.

Ο Δήμος Τυρνάβου ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 25-09-2017 θα δέχεται αιτήσεις καταναλωτών της πόλης του Τυρνάβου για τη σύνδεση με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για την υποβολή των αιτήσεων και για πληροφορίες στο 2ο όροφο του Δημαρχείου Τυρνάβου (γραφεία Τεχνικής Υπηρεσίας) κατά τις εργάσιμες ημέρες, ώρες 09.00 – 13.00. Τηλέφωνα επικοινωνίας 2492350146, -147.

Μουσική βραδιά με την Μπάντα του Μύλου στον Τύρναβο.

Οι φθινοπωρινές εκδηλώσεις του Δήμου Τυρνάβου υπό το γενικό τίτλο «Μουσικός Σεπτέμβρης Αλληλεγγύης» συνεχίζονται με μια μουσική βραδιά στην Κεντρική Πλατεία Τυρνάβου την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις 9.00μμ., όπου η Μπάντα του Μύλου θα μας χαρίσει μια όμορφη βραδιά με ωραία ακούσματα.

Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό και όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρει τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου.

Ποδηλατικός γύρος Τυρνάβου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, ο Δήμος Τυρνάβου διοργανώνει τον 1ο Ποδηλατικό Γύρο Τυρνάβου που θα γίνει την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 με αφετηρία την κεντρική πλατεία της πόλης.
Στον ποδηλατικό γύρο θα συμμετάσχουν μαθητές των σχολείων της πόλης του Τυρνάβου αλλά η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλους, μικρούς και μεγάλους, να λάβουν μέρος έχοντας τον απαραίτητο εξοπλισμό και να στηρίξουν το μήνυμα για μια πόλη ανθρώπινη με λιγότερα αυτοκίνητα και περισσότερα ποδήλατα.
Μαθητές, συνοδοί και όσοι άλλοι ανταποκριθούν θα ξεκινήσουν από την Κεντρική Πλατεία Τυρνάβου στις 10.30 το πρωί και μέσω μιας διαδρομής στο κέντρο της πόλης θα καταλήξουν πάλι εκεί.
Συγκεκριμένα η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:
Κεντρική Πλατεία Τυρνάβου (αφετηρία) – Καραολή & Δημητρίου – Ελευθερίας – Ξενοφώντος – Χαρ. Τρικούπη - Αγίου Γεδεών – Δημ. Ταουσάνη – Αναλήψεως – Κιλελέρ – Πεζόδρομος Καράσσου – Αριστοτέλους – Ευθ. Γουνιτσιώτου – Χατζηαντωνίου – Π. Μελά – Πολυτεχνείου – Κεντρική Πλατεία (τερματισμός).

Νέο ΓΠΣ Τυρνάβου

Avatar

Ενημερωθείτε για το
νέο ΓΠΣ απο εδώ

Ημερολόγιο

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
9
10
11
13
16
17
18
20
21
23
24
25
26
27
28
29
30

Δημοτική Βιβλιοθήκη

Avatar

Επισκεφτείτε απο
εδώ την Δημοτική
Βιβλιοθήκη

Αδέσποτα Ζώα

Η προστασία των ζώων είναι υπόθεση όλων μας!!

Ο Δήμος Τυρνάβου ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν την προστασία των ζώων,αλλά και την δημόσια υγεία και ασφάλεια , προχωράει σε μια σειρά απο δράσεις προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων εντός των διοικιτικών του ορίων.

Σε εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4039/2012 όπως αυτές τροποποιήθηκαν με το νόμο 4235/2014, απο τον Σεπτέμβριο του 2015, έχει συγκροτηθεί Πενταμελής Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος Διαχείρησης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Τυρνάβου. Η Επιστροπή ενημερώνεται για όλα τα θέματα που αφορούν στην οργάνωση και διεκπεραίωση ζητημάτων για τα αδέποτα ζώα συντροφιάς.

Απο τον Σεπτέμβριο του 2016, ο Δήμος Τυρνάβου ξεκίνησε την δημιουργία μητρώου δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς καλώντας ταυτόχρονα τους ιδιοκτητες ζώων συντροφιάς να προσέλθουν, όπως είναι υποχρεωμένοι, στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για την καταγραφή των ζώων του στο Μητρώο. Οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς έχουν υποχρέωση (Ν.4039/2012 & Ν.4235/2014, Άρθρο 5) να φροντίζουν για:

  1. Την ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή του κατοικιδίου τους καθώς και την έκδοση βιβλιάριου υγείας μέσα σε διάστημα ενός μήνα απο την απόκτηση του ζώου 
  2. Την τοποθέτηση σε εμφανές σημείο στο περιλαίμαιο του ζώου  της κονκάρδας του ετήσιου αντιλυσσικού εμβολιαμού του
  3. Το κατάλληλο κατάλυμα για το κατοικίδιό τους και να το προστατεύουν απο τις καιρικές συνθήκες
  4. Τη στείρωση των ζώων τους
  5. Να μην εγκαταλείπουν ποτέ το ζώο τους
  6. Να μην δημιουργούν νέα αδέσποτα
  7. Να εξασφαλίσουν τον περίπατο του κατοικίδιου τους πάντα με συνοδό, κρατώντας το δεμένο και σε μικρή απόσταση απο αυτούς
  8. Κατα τον περίπατο του κατοικίδιου οι ιδιοκτήτες οφείλουν να καθαρίζουν άμεσα το περιβάλλον απο τα περιτώματα του ζώου

Είναι νομική και ηθική υποχέωση όλων μας η προστασία των ζώων. Απαγορεύεται αυστηρά και διώκεται ποινικά η οποιαδήποτε μορφή βίας , η κακομεταχείριση και η ασυλοποίηση των ζώων.

Ειδικά για την διετία 2017-2019, ο Δήμος Τυρνάβου έχει επικεντρώσει την προσοχή του σε στειρώσεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού αδέσποτων σκύλων και γατών, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Προκειμένου να μπορέσει να συνεχιστεί με την ίδια επιτυχία η προσπάθεια αυτή, καλούμε εθελοντές κτηνιάτρους, ομάδες φοιτητών της κτηνιατρικής σχολής καθώς και εθελοντές φιλόζωους να βοηθήσουν στην διαδικασία των στειρώσεων.

Η περισυλλογή των ζώων γίνεται με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών και φιλόζωων που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Τυρνάβου, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους και ελπίζουμε πως θα τους έχουμε στο πλευρό μας και στην συνέχεια αυτής της προσπάθειας. Το μέτρο αυτό επιλέχθηκε ως πλέον ενδεδειγμένη λύση δεδομένης τηε δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και του ότι τα διαθέσιμα κονδύλια δεν επαρκούν για την άμεση κατασκευή καταφυγίου.

Σε μια προσπάθεια επιπλέον ενίσχυσης του προγράμματος προστασίας των αδέσποτων ζώων , ζητάμε την ενεργό συμμετοχή όλων των πολιτών . Όσοι φιλόζωοι και εθελοντές επιθυμούν να βοηθήσουν ,παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον Δήμο Τυρνάβου , στο παρακάτω γραφείο:

Τμήμα Αργοτικής Ανάπτυξης:

Φασουλά Ειρήνη | Τηλ: 249350155

Γιουβρή Θεοδώρα | Τηλ: 249350154

Και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αδέσποτα ζώα

Διακηρύξεις-Διαγωνισμοί

Δημαρχείο Τυρνάβου

Σταύρου Καράσσου 1,

τ.κ. 40100

τηλ. 2492350100

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δήμος Τυρνάβου Εποικινωνία Δήμου Τυρνάβου Χρήσιμα Τηλέφωνα Δήμου Τυρνάβου
facebook rss Δήμου Τυρνάβου Youtube Tirnavos