Ενημέρωση για θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία για τους εργαζόμενους καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου Τυρνάβου.

Ενημερωτική συνάντηση για θέματα Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία πραγματοποιήθηκε στις 9/11/2017 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου για τους υπαλλήλους των Τμημάτων Καθαριότητας και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Τυρνάβου

15ος Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου Τύρναβος - Λάρισα.

Ο Δήμος Λαρισαίων και ο Δήμος Τυρνάβου, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και τη στήριξη της του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού–Υπεραποστάσεων, προκηρύσσουν τον 15ο Ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου «ΤΥΡΝΑΒΟΣ– ΛΑΡΙΣΑ» με τους παρακάτω όρους:

Αιμοδοσία από το ΚΑΠΗ Δήμου Τυρνάβου.

Αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 21 Νοεμβρίου από το ΚΑΠΗ Δήμου Τυρνάβου με τη συνεργασία του τμήματος αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.
Η αιμοδοσία έγινε στο φουαγιέ του Δημαρχείου Τυρνάβου και θα επαναληφθεί την Τρίτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 9π.μ.-12:45μ.μ.

Ανακοίνωση πρόσληψης παιδαγωγού για την υλοποίηση της πράξης "Κέντρο Κοινότητας Δήμου Τυρνάβου".

Ο Δήμος Τυρνάβου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ενός (1) ατόμου με ειδικότητα ΠΕ Παιδαγωγός (Με ειδίκευση στη διαπολιτισμική εκπαίδευση) για την υλοποίηση της Πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Τυρνάβου», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020», στο Δήμο Τυρνάβου.

Ανακοίνωση πρόσληψης προσωπικού για την υλοποίηση της πράξης "Κέντρο Κοινότητας Δήμου Τυρνάβου".

Ο Δήμος Τυρνάβου ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου πέντε (5) ατόμων για την υλοποίηση της Πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Τυρνάβου», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020», στο Δήμο Τυρνάβου. Ειδικότερα οι θέσεις ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα, διάρκεια σύμβασης και αριθμό ατόμων καθώς και τα αντίστοιχα απαιτούμενα προσόντα περιγράφονται στην ανακοίνωση που επισυνάπτεται.

Νέο ΓΠΣ Τυρνάβου

Avatar

Ενημερωθείτε για το
νέο ΓΠΣ απο εδώ

Ημερολόγιο

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
7
9
10
12
13
14
15
16
18
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Αδέσποτα Ζώα

Η προστασία των ζώων είναι υπόθεση όλων μας!!

Ο Δήμος Τυρνάβου ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν την προστασία των ζώων,αλλά και την δημόσια υγεία και ασφάλεια , προχωράει σε μια σειρά απο δράσεις προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων εντός των διοικιτικών του ορίων.

Σε εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4039/2012 όπως αυτές τροποποιήθηκαν με το νόμο 4235/2014, απο τον Σεπτέμβριο του 2015, έχει συγκροτηθεί Πενταμελής Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος Διαχείρησης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Τυρνάβου. Η Επιστροπή ενημερώνεται για όλα τα θέματα που αφορούν στην οργάνωση και διεκπεραίωση ζητημάτων για τα αδέποτα ζώα συντροφιάς.

Απο τον Σεπτέμβριο του 2016, ο Δήμος Τυρνάβου ξεκίνησε την δημιουργία μητρώου δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς καλώντας ταυτόχρονα τους ιδιοκτητες ζώων συντροφιάς να προσέλθουν, όπως είναι υποχρεωμένοι, στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για την καταγραφή των ζώων του στο Μητρώο. Οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς έχουν υποχρέωση (Ν.4039/2012 & Ν.4235/2014, Άρθρο 5) να φροντίζουν για:

  1. Την ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή του κατοικιδίου τους καθώς και την έκδοση βιβλιάριου υγείας μέσα σε διάστημα ενός μήνα απο την απόκτηση του ζώου 
  2. Την τοποθέτηση σε εμφανές σημείο στο περιλαίμαιο του ζώου  της κονκάρδας του ετήσιου αντιλυσσικού εμβολιαμού του
  3. Το κατάλληλο κατάλυμα για το κατοικίδιό τους και να το προστατεύουν απο τις καιρικές συνθήκες
  4. Τη στείρωση των ζώων τους
  5. Να μην εγκαταλείπουν ποτέ το ζώο τους
  6. Να μην δημιουργούν νέα αδέσποτα
  7. Να εξασφαλίσουν τον περίπατο του κατοικίδιου τους πάντα με συνοδό, κρατώντας το δεμένο και σε μικρή απόσταση απο αυτούς
  8. Κατα τον περίπατο του κατοικίδιου οι ιδιοκτήτες οφείλουν να καθαρίζουν άμεσα το περιβάλλον απο τα περιτώματα του ζώου

Είναι νομική και ηθική υποχέωση όλων μας η προστασία των ζώων. Απαγορεύεται αυστηρά και διώκεται ποινικά η οποιαδήποτε μορφή βίας , η κακομεταχείριση και η ασυλοποίηση των ζώων.

Ειδικά για την διετία 2017-2019, ο Δήμος Τυρνάβου έχει επικεντρώσει την προσοχή του σε στειρώσεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού αδέσποτων σκύλων και γατών, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Προκειμένου να μπορέσει να συνεχιστεί με την ίδια επιτυχία η προσπάθεια αυτή, καλούμε εθελοντές κτηνιάτρους, ομάδες φοιτητών της κτηνιατρικής σχολής καθώς και εθελοντές φιλόζωους να βοηθήσουν στην διαδικασία των στειρώσεων.

Η περισυλλογή των ζώων γίνεται με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών και φιλόζωων που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Τυρνάβου, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους και ελπίζουμε πως θα τους έχουμε στο πλευρό μας και στην συνέχεια αυτής της προσπάθειας. Το μέτρο αυτό επιλέχθηκε ως πλέον ενδεδειγμένη λύση δεδομένης τηε δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και του ότι τα διαθέσιμα κονδύλια δεν επαρκούν για την άμεση κατασκευή καταφυγίου.

Σε μια προσπάθεια επιπλέον ενίσχυσης του προγράμματος προστασίας των αδέσποτων ζώων , ζητάμε την ενεργό συμμετοχή όλων των πολιτών . Όσοι φιλόζωοι και εθελοντές επιθυμούν να βοηθήσουν ,παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον Δήμο Τυρνάβου , στο παρακάτω γραφείο:

Τμήμα Αργοτικής Ανάπτυξης:

Φασουλά Ειρήνη | Τηλ: 249350155

Γιουβρή Θεοδώρα | Τηλ: 249350154

Και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αδέσποτα ζώα

Διακηρύξεις-Διαγωνισμοί

Δημαρχείο Τυρνάβου

Σταύρου Καράσσου 1,

τ.κ. 40100

τηλ. 2492350100

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δήμος Τυρνάβου Εποικινωνία Δήμου Τυρνάβου Χρήσιμα Τηλέφωνα Δήμου Τυρνάβου
facebook rss Δήμου Τυρνάβου Youtube Tirnavos