Διακήρυξη διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου "Αντιπλημμυρικά έργα του Δήμου Τυρνάβου"

Ο Δήμος Τυρνάβου προκηρύσσει Ανοικτό Διαγωνισμό για τη σύναψη ηλεκτρονικής δημόσιας σύμβασης του έργου “Αντιπλημμυρικά έργα Δήμου Τυρνάβου”, με προϋπολογισμό 800.000,00€ (με Φ.Π.Α.).

Διακήρυξη διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου "Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Κέντρου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων"

Ο Δήμος Τυρνάβου διακηρύσσει τη διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού με σφραγισμένες προσφορές σύμφωνα με το άρθρο 117 του Ν.4412/16 για ανάδειξη μειοδότη του έργου: «Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Κέντρου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων», προϋπολογισμού εργασιών 74.400,00 € με Φ.Π.Α. 24%.

Πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων μέσω ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς Δήμου Τυρνάβου για το σχολ. έτος 2018-2019

Τις γυναίκες που είναι μητέρες νηπίων ηλικίας 2,5 ετών (συμπληρωμένων από 1/30-9-2018 ) έως τη φοίτηση στο νηπιαγωγείο και τους άντρες ειδικής κατηγορίας (όσοι έχουν με δικαστική απόφαση επιμέλεια παιδιών ή βρίσκονται σε χηρεία) και επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς

Παραδοσιακή χορευτική εκδήλωση στον Αμπελώνα

Με αφορμή τη λήξη των μαθημάτων παραδοσιακού χορού, οι σύλλογοι του Αμπελώνα θα παρουσιάσουν παραδουσιακούς χορούς και τραγούδια

Ανακοίνωση για την αποκομιδή απορριμμάτων

Ανακοινώνεται από το Τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης ότι από την Πέμπτη 14/6/2018 τα προγράμματα αποκομιδής θα ξεκινάνε στις 6.00 π.μ.
Παρακαλούνται όλοι οι καταστηματάρχες και οι δημότες του Δήμου Τυρνάβου να τοποθετούν τα απορρίμματα στους κάδους πριν τη διέλευση των απορριμματοφόρων.

Νέο ΓΠΣ Τυρνάβου

Avatar

Ενημερωθείτε για το
νέο ΓΠΣ απο εδώ

Ημερολόγιο

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
12
13
16

Αδέσποτα Ζώα

Η προστασία των ζώων είναι υπόθεση όλων μας!!

Ο Δήμος Τυρνάβου ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν την προστασία των ζώων,αλλά και την δημόσια υγεία και ασφάλεια , προχωράει σε μια σειρά απο δράσεις προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων εντός των διοικιτικών του ορίων.

Σε εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4039/2012 όπως αυτές τροποποιήθηκαν με το νόμο 4235/2014, απο τον Σεπτέμβριο του 2015, έχει συγκροτηθεί Πενταμελής Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος Διαχείρησης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Τυρνάβου. Η Επιστροπή ενημερώνεται για όλα τα θέματα που αφορούν στην οργάνωση και διεκπεραίωση ζητημάτων για τα αδέποτα ζώα συντροφιάς.

Απο τον Σεπτέμβριο του 2016, ο Δήμος Τυρνάβου ξεκίνησε την δημιουργία μητρώου δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς καλώντας ταυτόχρονα τους ιδιοκτητες ζώων συντροφιάς να προσέλθουν, όπως είναι υποχρεωμένοι, στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για την καταγραφή των ζώων του στο Μητρώο. Οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς έχουν υποχρέωση (Ν.4039/2012 & Ν.4235/2014, Άρθρο 5) να φροντίζουν για:

  1. Την ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή του κατοικιδίου τους καθώς και την έκδοση βιβλιάριου υγείας μέσα σε διάστημα ενός μήνα απο την απόκτηση του ζώου 
  2. Την τοποθέτηση σε εμφανές σημείο στο περιλαίμαιο του ζώου  της κονκάρδας του ετήσιου αντιλυσσικού εμβολιαμού του
  3. Το κατάλληλο κατάλυμα για το κατοικίδιό τους και να το προστατεύουν απο τις καιρικές συνθήκες
  4. Τη στείρωση των ζώων τους
  5. Να μην εγκαταλείπουν ποτέ το ζώο τους
  6. Να μην δημιουργούν νέα αδέσποτα
  7. Να εξασφαλίσουν τον περίπατο του κατοικίδιου τους πάντα με συνοδό, κρατώντας το δεμένο και σε μικρή απόσταση απο αυτούς
  8. Κατα τον περίπατο του κατοικίδιου οι ιδιοκτήτες οφείλουν να καθαρίζουν άμεσα το περιβάλλον απο τα περιτώματα του ζώου

Είναι νομική και ηθική υποχέωση όλων μας η προστασία των ζώων. Απαγορεύεται αυστηρά και διώκεται ποινικά η οποιαδήποτε μορφή βίας , η κακομεταχείριση και η ασυλοποίηση των ζώων.

Ειδικά για την διετία 2017-2019, ο Δήμος Τυρνάβου έχει επικεντρώσει την προσοχή του σε στειρώσεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού αδέσποτων σκύλων και γατών, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Προκειμένου να μπορέσει να συνεχιστεί με την ίδια επιτυχία η προσπάθεια αυτή, καλούμε εθελοντές κτηνιάτρους, ομάδες φοιτητών της κτηνιατρικής σχολής καθώς και εθελοντές φιλόζωους να βοηθήσουν στην διαδικασία των στειρώσεων.

Η περισυλλογή των ζώων γίνεται με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών και φιλόζωων που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Τυρνάβου, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους και ελπίζουμε πως θα τους έχουμε στο πλευρό μας και στην συνέχεια αυτής της προσπάθειας. Το μέτρο αυτό επιλέχθηκε ως πλέον ενδεδειγμένη λύση δεδομένης τηε δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και του ότι τα διαθέσιμα κονδύλια δεν επαρκούν για την άμεση κατασκευή καταφυγίου.

Σε μια προσπάθεια επιπλέον ενίσχυσης του προγράμματος προστασίας των αδέσποτων ζώων , ζητάμε την ενεργό συμμετοχή όλων των πολιτών . Όσοι φιλόζωοι και εθελοντές επιθυμούν να βοηθήσουν ,παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον Δήμο Τυρνάβου , στο παρακάτω γραφείο:

Τμήμα Αργοτικής Ανάπτυξης:

Φασουλά Ειρήνη | Τηλ: 2492350155

Γιουβρή Θεοδώρα | Τηλ: 2492350154

Και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αδέσποτα ζώα

Διακηρύξεις-Διαγωνισμοί

Δημαρχείο Τυρνάβου

Σταύρου Καράσσου 1,

τ.κ. 40100

τηλ. 2492350100

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δήμος Τυρνάβου Εποικινωνία Δήμου Τυρνάβου Χρήσιμα Τηλέφωνα Δήμου Τυρνάβου
facebook rss Δήμου Τυρνάβου Youtube Tirnavos