Παρουσίαση του βιβλίου "Ο κύκλος των χαμένων γυναικών" της Στέλλας Πετρίκη στον Αμπελώνα

Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της Γιορτής Ανθοκομίας Αμπελώνα θα παρουσιαστεί την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 στις 10:30 π.μ. στο χώρο της γιορτής κρασιού το νέο βιβλίο της κ. Στέλλας Πετρίκη-Τραγγανίδα με τίτλο «Ο κύκλος των χαμένων γυναικών».

Ανάρτηση Β1 σταδίου πολεοδομικής μελέτης "Αναθεώρησης Ρυμοτομικού Σχεδίου Αμπελώνα Δήμου Τυρνάβου"

Ανακοινώνεται ότι με την αριθμ. 64/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου εγκρίθηκε το Β1 Στάδιο της μελέτης "ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ".

Παρουσίαση του βιβλίου «Επιστροφή» του Αποστόλου Αστ. Παπαϊωάννου

Ο Σύλλογος Γυναικών Αμπελώνα σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλιπεύκης Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ» και στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της 3ης Γιορτής Ανθοκομίας του Δήμου Τυρνάβου θα παρουσιάσει το βιβλίο του Αποστόλου Αστ. Παπαϊωάννου, με τίτλο «Ωδή στην Καλλιπεύκη - Επιστροφή».

Πρόγραμμα εκδηλώσεων 3ης Γιορτής Ανθοκομίας στον Αμπελώνα

Ο Δήμος Τυρνάβου και η ΚΕΔΗΤ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τη στήριξη του Επιμελητηρίου Λάρισας διοργανώνουν την 3η Γιορτή Ανθοκομίας που θα πραγματοποιηθεί στις 27, 28 & 29 Απριλίου 2018 στο Άλσος του Αγ. Γεωργίου στον Αμπελώνα.

Παράταση υποβολής περιλήψεων για το Γλωσσολογικό Συνέδριο "Τζαρτζάνεια 2018"

Συνεχίζεται η υποβολή περιλήψεων για τις εισηγήσεις που θα παρουσιαστούν στο Πανελλήνιο Γλωσσολογικό Συνέδριο «Τζαρτζάνεια 2018», που για έκτη φορά θα λάβει χώρα στον Τύρναβο στις 23 & 24 Νοεμβρίου 2018 με θέμα «Πολυγραμματισμοί στην εκπαίδευση: από τη θεωρία στην πράξη».

Νέο ΓΠΣ Τυρνάβου

Avatar

Ενημερωθείτε για το
νέο ΓΠΣ απο εδώ

Ημερολόγιο

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
12
13
16

Αδέσποτα Ζώα

Η προστασία των ζώων είναι υπόθεση όλων μας!!

Ο Δήμος Τυρνάβου ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν την προστασία των ζώων,αλλά και την δημόσια υγεία και ασφάλεια , προχωράει σε μια σειρά απο δράσεις προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων εντός των διοικιτικών του ορίων.

Σε εφαρμογή των διατάξεων του νόμου 4039/2012 όπως αυτές τροποποιήθηκαν με το νόμο 4235/2014, απο τον Σεπτέμβριο του 2015, έχει συγκροτηθεί Πενταμελής Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος Διαχείρησης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Τυρνάβου. Η Επιστροπή ενημερώνεται για όλα τα θέματα που αφορούν στην οργάνωση και διεκπεραίωση ζητημάτων για τα αδέποτα ζώα συντροφιάς.

Απο τον Σεπτέμβριο του 2016, ο Δήμος Τυρνάβου ξεκίνησε την δημιουργία μητρώου δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς καλώντας ταυτόχρονα τους ιδιοκτητες ζώων συντροφιάς να προσέλθουν, όπως είναι υποχρεωμένοι, στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για την καταγραφή των ζώων του στο Μητρώο. Οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς έχουν υποχρέωση (Ν.4039/2012 & Ν.4235/2014, Άρθρο 5) να φροντίζουν για:

  1. Την ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή του κατοικιδίου τους καθώς και την έκδοση βιβλιάριου υγείας μέσα σε διάστημα ενός μήνα απο την απόκτηση του ζώου 
  2. Την τοποθέτηση σε εμφανές σημείο στο περιλαίμαιο του ζώου  της κονκάρδας του ετήσιου αντιλυσσικού εμβολιαμού του
  3. Το κατάλληλο κατάλυμα για το κατοικίδιό τους και να το προστατεύουν απο τις καιρικές συνθήκες
  4. Τη στείρωση των ζώων τους
  5. Να μην εγκαταλείπουν ποτέ το ζώο τους
  6. Να μην δημιουργούν νέα αδέσποτα
  7. Να εξασφαλίσουν τον περίπατο του κατοικίδιου τους πάντα με συνοδό, κρατώντας το δεμένο και σε μικρή απόσταση απο αυτούς
  8. Κατα τον περίπατο του κατοικίδιου οι ιδιοκτήτες οφείλουν να καθαρίζουν άμεσα το περιβάλλον απο τα περιτώματα του ζώου

Είναι νομική και ηθική υποχέωση όλων μας η προστασία των ζώων. Απαγορεύεται αυστηρά και διώκεται ποινικά η οποιαδήποτε μορφή βίας , η κακομεταχείριση και η ασυλοποίηση των ζώων.

Ειδικά για την διετία 2017-2019, ο Δήμος Τυρνάβου έχει επικεντρώσει την προσοχή του σε στειρώσεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού αδέσποτων σκύλων και γατών, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Προκειμένου να μπορέσει να συνεχιστεί με την ίδια επιτυχία η προσπάθεια αυτή, καλούμε εθελοντές κτηνιάτρους, ομάδες φοιτητών της κτηνιατρικής σχολής καθώς και εθελοντές φιλόζωους να βοηθήσουν στην διαδικασία των στειρώσεων.

Η περισυλλογή των ζώων γίνεται με την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών και φιλόζωων που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Τυρνάβου, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους και ελπίζουμε πως θα τους έχουμε στο πλευρό μας και στην συνέχεια αυτής της προσπάθειας. Το μέτρο αυτό επιλέχθηκε ως πλέον ενδεδειγμένη λύση δεδομένης τηε δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και του ότι τα διαθέσιμα κονδύλια δεν επαρκούν για την άμεση κατασκευή καταφυγίου.

Σε μια προσπάθεια επιπλέον ενίσχυσης του προγράμματος προστασίας των αδέσποτων ζώων , ζητάμε την ενεργό συμμετοχή όλων των πολιτών . Όσοι φιλόζωοι και εθελοντές επιθυμούν να βοηθήσουν ,παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον Δήμο Τυρνάβου , στο παρακάτω γραφείο:

Τμήμα Αργοτικής Ανάπτυξης:

Φασουλά Ειρήνη | Τηλ: 2492350155

Γιουβρή Θεοδώρα | Τηλ: 2492350154

Και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αδέσποτα ζώα

Διακηρύξεις-Διαγωνισμοί

Δημαρχείο Τυρνάβου

Σταύρου Καράσσου 1,

τ.κ. 40100

τηλ. 2492350100

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δήμος Τυρνάβου Εποικινωνία Δήμου Τυρνάβου Χρήσιμα Τηλέφωνα Δήμου Τυρνάβου
facebook rss Δήμου Τυρνάβου Youtube Tirnavos