• Κάστρο Τυρνάβου
  • asdfa
  • Image 03
  • Image 03

Δημοτικό θέατρο Τυρνάβου

Το Δημοτικό Θέατρο της πόλης του Τυρνάβου “ΜΑΧΙΜ” αποτελεί το λίκνο του πολιτισμού του ομώνυμου Δήμου και το σπίτι της Τέχνης ενός τόσο παλαιού και ιστορικού Δήμου. Στεγάζεται στο χώρο, όπου από τις αρχές της δεκαετίας του 1950 στεγαζόταν ο ένας από τους δύο κινηματογράφους της πόλης του Τυρνάβου ( ο “ΜΑΧΙΜ” και το “REX”)και ο οποίος κινηματογράφος “ΜΑΧΙΜ” αγοράστηκε το έτος 1991 από των πρώην Δήμαρχο Τυρνάβου κ. Δημήτριο Κουγιώνη έναντι του ποσού των 35.000.000 δραχμών για να χρησιμοποιηθεί ως Δημοτικό Θέατρο της πόλης. Το Δημοτικό Θέατρο ανακατασκευάστηκε για να λειτουργήσει ως θέατρο, κινηματογράφος και συνεδριακό κέντρο, όπως και λειτουργεί έως και σήμερα, με χωρητικότητα καθήμενων 380 ατόμων.
Το 2011, ύστερα από πρόταση και προσπάθειες του Δημάρχου Νικολάου Μαλάκου και ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η πλήρης ανακαίνιση εκ νέου του θεάτρου, προκειμένου να κατασκευαστούν αυτόματα συστήματα ψύξης και θέρμανσης εξαερισμού, σύγχρονες ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις εξοικονόμησης ενέργειας, καλύτερη χωροθέτηση των καθισμάτων, ανακαίνισης της σκηνής και των καμαρινιών, κατασκευή σύγχρονου συστήματος πυρασφάλειας, έξοδος κινδύνου και ενίσχυση της στατικότητας της οροφής.
Η μελέτη της πλήρους ανακαίνισης, αφού επικαιροποιήθηκε, υποβλήθηκε για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και με τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Αγοραστού και της Αντιπεριφερειάρχη  κα Ρένας Καραλαριώτου και έτυχε της έγκρισης με το ποσό των 560.000 Ευρώ. Έτσι, σε δύο περίπου χρόνια, ο χώρος του Δημοτικού Θεάτρου Τυρνάβου εκσυγχρονίστηκε, αναβαθμίστηκε πλήρως, τελειοποιήθηκε και είναι έτοιμος να υποδεχθεί κάθε πολιτιστική και συνεδριακή δραστηριότητα του ευρύτερου Δήμου Τυρνάβου, αναδεικνύοντας τον ομώνυμο Δήμο σε καταξιωμένη κοιτίδα του σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού και το Δημοτικό Θέατρο της πόλης σε ένα ιστορικό και πολύτιμο κτίριο – κόσμημα για τους πολίτες.

Η Ιστορία

Ο Τύρναβος μέσα από την μεταξουργία αλλά και την αμπελουργία αποτέλεσε ένα μεγάλο εμπορικό και βιοτεχνικό κέντρο

Ο Πολιτισμός

Η γνώση της παράδοσης και η δημιουργική αξιοποίηση της αποτελούν ασφαλιστικές δικλείδες για την ανάπτυξη του πολιτισμού μας.

 

Οι Εκδηλώσεις

Το Τυρναβίτικο Καρναβάλι αποτελεί ένα έθιμο με απροσπέλαστες ρίζες στο χρόνο έχοντας μια ιστορία τουλάχιστον 100 ετών.

Δήμος Τυρνάβου Εποικινωνία Δήμου Τυρνάβου Χρήσιμα Τηλέφωνα Δήμου Τυρνάβου
facebook rss Δήμου Τυρνάβου Youtube Tirnavos
Copyright © 2016 tirnavos.gr. All rights reserved. Designed plus By SALVADOR | Powered By BLUEVALUE.